Професор, доктор технічних наук
Гарант освітньо-професійної програми
"Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах"
Відповідальна за курсове та дипломне проєктування на кафедрі
Заступник голови вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» (Національний університет харчових технологій, м. Київ) https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/specializovani-vcheni-rady/svr-d-2605804/?active=sklad-rady-d-2605804
Член спеціалізованої вченої ради Д 26.378.01 за спеціальністю 03.00.20 «Біотехнологія», 05.18.05 «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» (Інститут продовольчих ресурсів НААН (м. Київ). https://iprkyiv.com/index.php/osvitno-naukova-dialnist/spetsializovana-vchena-rada-k-26-378-01/sklad-radi.html
Гарант ОПП «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах» підготовки здобувачів освітнього ступеню «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології»,
член редколегії журналу «Харчова промисловість» https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/naukovi-vydannya/?active=zhurnal-xarchova-promislovist
заступник голови оргкомітету І-V Міжнародної науково-практичної конференції «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водо підготовки» (2015-2024 рр., НУХТ, м. Київ, Україна); член науково комітету міжнародної наукової конференції «Nowoczesność Przemysłu i Usług (Modernity of Industry and Services) (2015-2024 рр., Польща) https://www.polsl.pl/roz1/mis-2023/
https://www.polsl.pl/roz1/mis-2024/
Освіта
Київський технологічний інститут харчової промисловості (нині - НУХТ), спеціальність «Технологія цукристих речовин», інженер-технолог.
Вчений ступінь та звання
Кандидат технічних наук зі спеціальності «Технологія цукристих речовин» (1991 р.), доктор технічних наук зі спеціальності «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» (2008 р.)
Вчене звання професора кафедри «Техногенно-екологічної безпеки» присвоєно у 2011 р.
Загальний стаж науково-педагогічної роботи 35 років.
Підвищення кваліфікації
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 22 жовтня – 15 листопада 2024 р. «Інновації в технології виробництва цукру, технологічні та продуктові інновації цукру і полісахаридів», в обсязі 60 годин (кредити ЄКТС-2), Сертифікат № 4
Інститут продовольчих ресурсів НААН, 10.04-10.06 2023 р. «Сучасні методи досліджень та інновації в галузі виробництва цукру та полісахаридів», 3 кредити (90 год., 3 кредити ЄКТС, сертифікат №4-001 МТ від 12.06.2023.)
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 11.10-26.10. 2022 р. «Сучасні програмні засоби систематизації наукових даних та роботи з науковими джерелами на прикладі бібліографічного контент-менеджеру Zetero» (60 год., 2 кредити ЄКТС, сертифікат №3927/224 д )
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 10.11-25.11. 2022 р. «Основи Web-дизайну за допомогою Zero-кодінгу або No-code платформ» (60 год., 2 кредити ЄКТС, сертифікат №4708/269 д)
Тренінг з європейських студій з циклічної та зеленої економіки ЄС ЕРАЗМУС + Центр Європейського Союзу Жана Моне, червень 2021 р. (18 год.)
Науково-методичний семінар ІПДО НУХТ на тему «Створення WEB-сайтів за допомогою сучасних програмних засобів», 60 год., 2 кредити ЄКТС, (сертифікат № 2454/109, 17.05-7.06.2021 р.)
Науково-практичне стажування Міжнародна Академія інформатики, м. Київ, 19-22 грудня 2019 р., сертифікат № 582
Міжнародний науково-практичний семінар «Формування економіки знань як основи інформаційного суспільства», сесія 2 - «Інноваціїї в управлінні: сучаснівиклики» ( «Formation of knowledge economy as the basis for information society» (обсяг 180 годин (6 кредитів)). Certificate № 582,-2019
Стажування АТ "Росяна", 20.04-20.05 2017 р.
Нагороди
Почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» ПЗ № 004080
Почесні грамоти НУХТ, НУДПСУ, Подяка МОН, Диплом Міністерства аграрної політики та продовольства України, Почесна грамота Київської обласної Ради
Наукова та навчально-методична робота
Автор більше 420 публікацій, в т.ч. 5 статей в журналах Scopus та Web of Science, 46 авторських свідоцтв та патентів, співавтор трьох навчальних посібників, трьох монографій, 20 галузевих технологічних інструкцій, 70 методичних рекомендацій (в т.ч. 23 одноосібно).
Показники наукової діяльності - є керівником двох аспірантів, підготувала чотирьох кандидатів наук.
Виконавець кафедральної держбюджетної науково-дослідної роботи: "Удосконалення технологічних процесів виробництва цукропродуктів та підготовки води"
Протягом 2016-2021 рр. - науковий керівник держбюджетної науково-дослідної теми «Розроблення енерго- та ресурсоощадних технологій цукристих речовин і підготовки води» (0117U 006623); 2023 – по т.ч. - науковий керівник держбюджетної науково-дослідної теми «Удосконалення технологічних процесів виробництва цукропродуктів та підготовки води» (Державний реєстраційний номер: 0123U101513)
протягом 2016-2021 рр. Виконувала як керівник 5 госпдоговірних тем, зареєстрованих в НУХТ, офіційний опонент 2 дисертацій (2021-2024 рр.), голова ради разового захисту дисертації (Національний університет харчових технологій, наказ № 142 від 26.10.2023р) . .
Ознайомитись з публікаціями
https://orcid.org/0000-0001-9999-6650
https://scholar.google.com/citations?hl=uk&user=TaYSdm4AAAAJ
Публікаційна карта НУХТ:
Контакти
ауд. А-347, тел. (044) 289-11-31
e-mail: ngusyatinska@ukr.net
Нагору