Науково-дослідна робота здобувачів вищої освіти охоплює наступні наукові напрями кафедри:
– участь у 92-й науковій конференції молодих вчених, аспірантів і студентів;
– участь здобувачів у держбюджетній науково-дослідній роботі;
– підготовка статей та матеріалів конференцій;
– співавторство у патентах, розробках, що впроваджуються на виробництві;
– представлення результатів науково-дослідної роботи на тематичних конференціях всеукраїнського та міжнародного рівня.
– залучення здобувачів до роботи наукових гуртків "Цукор", "Вода"
Щорічно у квітні здобувачі беруть участь у Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ, Міжнародних науково-практичних конференціях, де доповідають про хід і результати своїх наукових досліджень, вчаться виступати перед аудиторією, формулювати свою думку, відповідати на запитання. Здобувачі, найбільш здібні для наукової роботи, залучаються з третього курсу, а здобувачі п'ятого курсу – всі займаються науковою роботою. Здобувачі стають переможцями чи фіналістами Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Харчова технологія» та конкурсів студентських наукових робіт. Свої наукові досягнення здобувачі використовують при виконанні кваліфікаційних робіт, де обов’язково окремим розділом є результати наукової роботи.
ПЛАН РОБОТИ
«ВОДА»
на 2025-2026 навчальний рік
Заходи
1
1. Розгляд і затвердження плану роботи студентського наукового гуртка «Вода» на 2025-2026 навчальний рік.
2. Затвердження складу та обрання старости студентського наукового гуртка «Вода».
3. Обговорення напрямів науково-дослідної роботи кафедри.
4. Ознайомлення студентів наукового гуртка із “Положенням про студентське наукове товариство Національного університету харчових технологій”.
Термін виконання - Вересень 2025 р.
2
2. Ознайомлення членів гуртка зі змістом науково-дослідної роботи, роботи з пошуку та добору наукових джерел, з вимогами до оформлення наукових досліджень.
Термін виконання - 2025 р.
3
Заслуховування членів гуртка щодо ходу проведення наукових досліджень.
Термін виконання - Листопад 2025 р.
4
Підведення підсумків роботи членів гуртка у І семестрі 2025-2026 н.р. та пропозицій щодо плану роботи наукового гуртка у ІІ семестрі 2025-2026 н.р.
Термін виконання - Грудень 2025 р.
5
Заслуховування членів гуртка про поточні результати проведення наукових досліджень.
Термін виконання - 2025 р.
6
Засідання наукового гуртка у формі індивідуальної роботи з членами гуртка, які братимуть участь у 92-ій Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті»
Термін виконання - Березень 2026 р.
7
Участь членів гуртка у 92-ій Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті»
Термін виконання - Квітень 2026 р.
8
Підведення підсумків роботи студентського наукового гуртка за 2025-2026 н.р. Відзначення кращих молодих науковців.
Термін виконання - Травень 2026 р.
Керівник гуртка Ірина КРАПИВНИЦЬКА
ПЛАН РОБОТИ
«ЦУКОР»
на 2025-2026 навчальний рік
Заходи
1
1. Розгляд і затвердження плану роботи студентського наукового гуртка «Цукор» на 2025-2026 навчальний рік.
2. Затвердження складу та обрання старости студентського наукового гуртка «Цукор».
3. Обговорення напрямів науково-дослідної роботи кафедри.
4. Ознайомлення студентів наукового гуртка із “Положенням про студентське наукове товариство Національного університету харчових технологій”.
Термін виконання - Вересень 2025 р.
2
2. Ознайомлення членів гуртка зі змістом науково-дослідної роботи, роботи з пошуку та добору наукових джерел, з вимогами до оформлення наукових досліджень.
Термін виконання - 2025 р.
3
Заслуховування членів гуртка щодо ходу проведення наукових досліджень.
Термін виконання - Листопад 2025 р.
4
Підведення підсумків роботи членів гуртка у І семестрі 2025-2026 н.р. та пропозицій щодо плану роботи наукового гуртка у ІІ семестрі 2025-2026 н.р.
Термін виконання - Грудень 2025 р.
5
Заслуховування членів гуртка про поточні результати проведення наукових досліджень.
Термін виконання - 2025 р.
6
Засідання наукового гуртка у формі індивідуальної роботи з членами гуртка, які братимуть участь у 92-ій Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті»
Термін виконання - Березень 2026 р.
7
Участь членів гуртка у 92-ій Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті»
Термін виконання - Квітень 2026 р.
8
Підведення підсумків роботи студентського наукового гуртка за 2025-2026 н.р. Відзначення кращих молодих науковців.
Термін виконання - Травень 2026 р.
Керівник гуртка Світлана ШУЛЬГА