ІСТОРИЧНА ДОВІДКА
1884 рік - у м. Сміла відкрито дворічні технічні класи у першому технічному навчальному закладі для підготовки техніків-хіміків і майстрів цукрового виробництва.
1898 рік - на хімічному факультеті Київського політехнічного інституту була заснована кафедра “Хімічної технології поживних речовин”, яка почала підготовку інженерів з технології цукру, крохмалю та глюкози і продуктів бродіння.
1917 рік - до 1917 р. технічні класи підготували 440 кваліфікованих спеціалістів. Випускником Смілянських технічних класів став І.А.Кухаренко, фундатор теорії кристалізації, майбутній завідувач кафедри технології цукристих речовин Київського технологічного інституту харчової промисловості.Смілянські класи отримали статус середнього хіміко-технічного училища з 4-річним терміном навчання.
1922 рік - училище реорганізоване в технікум цукрової промисловості.
1929 рік - на базі технікуму створений Смілянський цукровий інститут. Паралельно був створений цукровий відділ на хімічному факультеті КПІ, який пізніше був реорганізований в окремий цукровий факультет.
1930 рік - на базі Смілянського інституту цукрової промисловості, а також цукрових факультетів Кам’янець-Подільського хіміко-технологічного інституту і Київського політехнічного інституту був створений Київський інститут цукрової промисловості (КІЦП). Інститут мав три факультети: цукровий (хімічний), механічний (устаткування цукроварень) та економічний. Першим завідувачем кафедри технології цукристих речовин у 1930–1931 рр. був професор О.О. Кіров (1877–1942 рр.).
1930 рік - на початку 1930–1931 навч. року до новоствореного інституту переведена кафедра цукрового виробництва Харківського технологічного інституту. Інститут отримав назву “Київський технологічний інститут цукрової промисловості”.
1931 рік - з жовтня 1931 р. по жовтень 1932 р. кафедру очолював професор П.В. Головін. У 1931 р. з ініціативи кафедр машин і апаратів, технології цукристих речовин та теплотехніки в інституті було організоване бюро технічної допомоги промисловості, до завдань якого входили консультації промислових підприємств за їх запитами, обстеження підприємств і окремих установ, експертиза проєктів тощо.
1934 рік - значна увага приділялась на кафедрі підготовці наукових кадрів і від 13 січня 1934 р. інститут одержав право присвоювати кандидатські ступені і приймати до захисту докторські дисертації.
1960 рік - у 1960 р. при кафедрі почав працювати навчально-дослідний цукровий завод, де студенти відпрацьовували режими проведення окремих технологічних процесів з одержанням готової продукції, проводили наукові дослідження.
1972 рік - у 1972-1987 рр. кафедру очолював професор М.О. Архипович (1915–1994 рр.). Продовжуючи традиції попередників – П.В. Головіна та І.М. Литвака він багато зробив для розвитку наукових досліджень і удосконалення навчального процесу. М.О. Архипович був одним із тих, хто започаткував наукові дослідження інституту в крохмале-патоковому виробництві.
1980 рік - реорганізована в кафедру “Технології цукру і цукристих речовин”.
1993 рік - спеціальність “Технологія цукристих речовин” була ліцензована Міністерством освіти України за ІV рівнем акредитації. З цього року кафедра розпочала підготовку фахівців за рівнями: бакалавр, спеціаліст і магістр. Кафедра на замовлення галузі розпочала підготовку перших фахівців із спеціалізації “Мікробіологія виробництв цукристих речовин”.
1998 рік - з цього року кафедра розпочала підготовку фахівців за рівнями: бакалавр, спеціаліст і магістр.
2008 рік - реорганізована в кафедру “Технології цукру та полісахаридів”.
2010 рік - ліцензовано нову спеціальність “Технологія питної води та водопідготовки харчових виробництв”.
2011 рік - назва змінена на кафедру “Технології цукру і підготовки води”, розпочато підготовку бакалаврів за напрямом 6.051701 “Харчові технології та інженерія”; підготовку спеціалістів і магістрів за спеціальністю 7.05170111, 8.05170111 “Технології цукру та полісахаридів”, підготовку магістрів за спеціальністю 8.05170110 “Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв”.
2014 рік - до 2014 року кафедра випустила понад 6500 інженерів-технологів.
2016 рік - створено науково-дослідну лабораторію технології підготовки води.
2023 рік - розпочато підготовку магістрів за ОПП "Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води в промислових та крафтових виробництвах".
Протягом навчання студенти відвідують провідні підприємства харчової промисловості. Відбулися екскурсії студентів на сучасних підпирємства: Київський пивоварний завод, ПАТ «Карлсберг Україна», Київводоканал, Саливонківський цукровий завод, Росинка, ПрАТ Оболонь, ДП Райське джерело, ТОВ Росяна
Екскурсія до підприємства Ecosoft
Історія компанії почалася з сімейного бізнесу в 1991 році, а вже у 2018 Ecosoft став частиною BWT Group. Підприємства Ecosoft 30 років виробляють високоякісне водоочисне обладнання для домашнього, комерційного та промислового застосування. Продукти проходять повний виробничий цикл — від ідеї до складу готової продукції. Компанія реалізовує промислові проєкти під ключ. Клієнти отримують першокласний сервіс у 60 країнах по всьому світу.
Якість Ecosoft – це продукти та виробничі процеси сертифіковані згідно з міжнародними стандартами якості — NSF (USA), EN (EU), ACS (FR), EAC (EU) та ISO (9001, 14001, 45001).
Екскурсії до Міжнародних виставок та музеїв
Виступи на сцені університету наших талановитих студентів