Доцент, кандидат технічних наук
Заступник в. о. завідувача кафедри,
відповідальна за навчально-методичну роботу на кафедрі,
відповідальна за дистанційну освіту від кафедри,
відповідальна за розподіл навчального навантаження науково-педагогічним працівникам,
керівник студентського наукового гуртка “Цукор”,
наставник академічної групи ЦВ-3-11
Освіта
Національний університет харчових технологій, спеціальність «Технологія цукристих речовин», "спеціаліст", 2002 р.
Вчений ступінь та звання
Науковий ступінь кандидата технічних наук, 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння, тема дисертації: «Підвищення ефективності очищення соків та сиропу з використанням кремнієвмісних реагентів», присвоєно у 2009 році. Вчене звання доцента кафедри технології цукру і підготовки води присвоєно у 2020 році. Атестат доцента видано на підставі рішення атестаційної колегії від 26 лютого 2020 р. АД №004172
Досвід роботи
Працює на кафедрі з 2015 року. Загальний стаж науково-педагогічної роботи – 16 років.
Виконавць кафедральної держбюджетної науково-дослідної роботи за темою: «Удосконалення технологічних процесів виробництва цукропродуктів та підготовки води (РН 0123U101513).
Керівник кафедральної держбюджетної тематики: "Застосування додаткових реагентів при очищенні дифузійного соку та напівпродуктів цукрового виробництва" (Державний реєстраційний номер: 0121U114524)
Підвищення кваліфікації
Національне агентство кваліфікацій. Курс «Професійні та освітні кваліфікації: актуальні методологічні підходи для закладів вищої освіти», 45 год (1,5 кредити) (сертифікат №0048 від 20.10.2025 р.)
ТОВ «ЧОЙС 31» (група компаній FRACTAL). Курс «Від початківця до експерта в ШІ» всього 74 год (2,5 кредити):
Модуль № 1 «Основи штучного інтелекту», 26.09.2025 (8 год)
(сертифікат https://app.academyocean.com/verify/QsGs6P4VIUzPDMPP)
Модуль № 2 «Робота з текстовими ШІ», 26.09.2025 (8 год)
(сертифікат https://app.academyocean.com/verify/v3XkryFNkEWHRfAn)
Модуль № 3 «Заглиблення у можливості ШІ», 28.09.2025 (10 год)
(сертифікат https://app.academyocean.com/verify/9HZ0dCuy1HwUgYmw)
Модуль № 4 «Основи створення агентів», 28.09.2025 (12 год)
(сертифікат https://app.academyocean.com/verify/wbawQdnFgfJyCnbY)
Модуль № 5 «Основи створення ШІ-асистентів», 29.09.2025 (16 год)
(сертифікат https://app.academyocean.com/verify/iLtRzsuXJSeSk8dJ)
Модуль № 6 «Основи файнтюнінгу моделей», 29.09.2025 (20 год)
(сертифікат https://app.academyocean.com/verify/O9pEAUyMdHechZvP)
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 22.10-15.11.2024 «Інновації в технології виробництва цукру, технологічні та продуктові інновації цукру і полісахаридів», в обсязі 2 кредити (60 годин) (сертифікат №4799/252д).
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 20.05-04.06.2024 «Основи Web-дизайну за допомогою ZERO-кодінгу або No-code платформ», в обсязі 2 кредити (60 годин) (сертифікат №3152/160д).
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 01.04-16.04.2024 «Графічне оформлення наукових статей та звітів», в обсязі 2 кредити (60 годин) (сертифікат №1800/102д).
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 26.02-13.03.2024 «Використання Ms Forms та Google Forms для анкетування та тестування студентів», в обсязі 2 кредити (60 годин) (сертифікат №1096/60д).
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 22.01-05.02.2024 «Використання хмарних технологій для дистанційного вирішення освітніх та наукових завдань», в обсязі 2 кредити (60 годин) (сертифікат №342/23д).
Інститут продовольчих ресурсів НААН, 10.04-10.06.2023 Сучасні методи досліджень та інновації в галузі виробництва цукру та полісахаридів, 3 кредити (90 год) (сертифікат №4-003МТ від 12.06.2023 р.)
Інститут післядипломної освіти НУХТ, 11.10-26.10.2022 «Професійна робота з електронними таблицями» в обсязі 2 кредити (60 годин), сертифікат № 3893/225д
Сертифікат рівня В2, який підтверджує достатньо високий рівень володіння іноземною мовою (свідоцтво № 61050 від 30.07.2019 року)
Науково-педагогічне стажування в країні ЄС з 27 травня по 7 червня 2019 р., Сертифікат Чеського технічного університету про проходження у Празі (Чеська республіка) науково-педагогічного стажування «Особливості підготовки висококваліфікованих фахівців світового рівня у технічній галузі» за фахом “Технічні науки”
ДВНЗ “Університет менеджменту освіти” НАПНУ, 10.04-10.11.2017 р., викладачі-тьютори (організатори) дистанційного навчання університетів, академій, інститутів, свідоцтво про підвищення кваліфікації СП 35830447/2590-17 (реєстраційний № 2617/74)
Нагороди
Подяка Ректора (за високу якість і зразкове виконання своїх професійних обов’язків, упровадження та реалізацію інноваційних технологій навчання, значний особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців, сприяння інтелектуальному, культурному і моральному розвитку здобувачів вищої освіти, плідну наукову діяльність, просування бренду університету на вітчизняному та міжнародному рівнях та з нагоди 140-річчя заснування НУХТ), 2024 р.
Подяка (за багаторічну сумлінну працю, значні успіхи у підготовці висококваліфікованих фахівців для харчової промисловості України, значні наукові та освітні досягнення, вагомий внесок у розбудову і розвиток університету та з нагоди 140-річчя заснування НУХТ), 2024 р.
Почесна грамота НУХТ (за зразкове виконання службових обов’язків і особистий внесок в організацію навчального і виховного процесу впродовж 2017/2018 н.р.), 2018 р.
Наукова та навчально-методична робота
Автор понад 100 наукових публіувцій, має 3 патенти України на винахід, 6 патентів України на корисну модель. Співавтор 3 статей у фахових журналах, статті у міжнародних журналах.
Виконавець кафедральної держбюджетної науково-дослідної роботи:"Застосування додаткових реагентів при очищенні дифузійного соку та напівпродуктів цукрового виробництва"
Ознайомитись з публікаціями:
https://orcid.org/0000-0002-1774-6031
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57221836399
https://scholar.google.com.ua/citations?user=usIBs7EAAAAJ&hl=uk&oi=ao
Контакти
ауд. А-347, тел. (044) 287-94-10
e-mail: Оbolonivna@ukr.net
Нагору