Модернізація вітчизняних підприємств переробної і харчової промисловості, впровадження новітніх технологій і входження України у світове співтовариство потребують кваліфікованих фахівців з вищою освітою. Ключовою фігурою сучасного виробництва стає висококваліфікований технолог, без якого підприємство працювати не може.
Вода, як один з найважливіших елементів зовнішнього середовища має велике значення для задоволення фізіологічних, санітарно-гігієнічних та господарських потреб людини. Однією з найактуальніших проблем сьогодення є зменшення забруднення джерел водопостачання, поліпшення якості питної води та водопідготовки промислових підприємств. Розробка нових технологій неухильно підвищують вимоги до якості технологічної води. В харчовій промисловості до якості води пред'являються особливі вимоги, оскільки вона безпосередньо позначається на якості продукції.
Асоціація виробників мінеральних та питних вод України заснована в 2010 році і почала активну роботу з 24 січня 2012 року. Метою Асоціації стало створення надійної платформи для забезпечення динамічного розвитку галузі виробництва природної питної води в Україні.
З представницею "Асоціації виробників мінеральних та питних вод України". Бамбура Оксана - провідний директор цієї організації. Вона є постійним учасником конференцій та семінарів кафедри. Разом з Оксаною Бамбурою проводяться семінари для викладачів та здобувачів кафедри. Директор, Оксана Бамбура, знайомить їх із новітніми розробками на ринку вітчизняних виробників питної та мінеральної води. Знайомить із законами та правовим захистом інтересів виробників та постачальників питних та мінеральних вод.
з ТОВ "Новооржицький цукровий завод", представник якого бере участь у засіданнях робочих груп щодо удосконалення освітнього процесу кафедри, проведенні науково-практичних конференцій цукровиків України із залученням здобувачів та співробітників кафедри.
з представником ТОВ «Системи чистої води», який бере участь у конференціях, семінарах, тематичних зустрічах. Генеральний директор Ярослав Барашовець знайомить здобувачів із системами очищення води та використання в них різних фільтрів.
Партнерство кафеди з науковими установами
з співробітниками Інституту продовольчих ресурсів НААН України, Київ
Інститут продовольчих ресурсів є провідною установою з наукового забезпечення розвитку харчової та переробної промисловості України, має достатній кадровий потенціал і наукове забезпечення. З метою забезпечення координації робіт з виконання наукових досліджень у напрямі створення інноваційної харчової продукції та прискорення трансферу інновацій у промисловість на базі інституту створено науково-координаційний центр НААН з питань продовольства.
з співробітниками Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України, Київ
Його представники беруть участь у тематичних зустрічах та конференціях
з співробітниками Державного торговельно-економічного університету, Київ, представники якого беруть участь у наукових семінарах, гостьових лекціях, конференціях, тематичних зустрічах присвячених науковим дослідженням
з співробітниками Тернопільського національного технічногой університету ім. Івана Пулюя, Тернопіль
з співробітниками Національного університету водного господарства та природокористування, Рівне