ПЕТРИЧЕНКО ІГОР БОРИСОВИЧ

ПетриченкоНародився 29 жовтня 1952 року в м. Узин Київської області.

У 1975 році закінчив факультет технології цукристих речовин Київ­ського технологічного інституту харчової промисловості.

У 1988 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступе­ня кандидата технічних наук по темі  «Повышение єффективности І сатурации с помощью массообменных элементов и пульсационных воздействий» по спеціальності «Технологія цукристих речовин», КТІХП.

З 1999 р. доцент кафедри технології цукру та полісахаридів. Нагороджений почесними грамотами МОН України, Міністерства агрополітики.

Основні опубліковані праці:

1.Петриченко І.Б., Рева Л.П., Лагода В.А., Яковенко В.Є., Оцінка схем очищення дифузійного соку Сахарная промышленность: -1993. -№2 с. 11-14.

  1. Пути повышения эффективности очистки диффузионного сока: теория и практика / / Ю. М. Резніченко, Л. М. Хомічак, І.Б. Петриченко та ін. // Сахар.–2009.–№11.
  2. 3. Усовершенствованная технологическая схема очистки диффузионного сока / Петриченко І.Б., Хомічак Л.М., Виговський В.Ю. та ін.. // Сахар.–2010.–№2.
  3. Петриченко І.Б., Хомічак Л.М., Калініченко О.М., Мірошник В.О., Скорик К.Д. Вплив конструкційних елементів сатуратора з внутрішнім циркуляційним контуром на кратність циркуляції соку. К.: Цукор України.–2011.–№4.