Cпеціалізація «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв»

dsc_0475-1

Вода – основа життя. Водопідготовка — наша спеціальність. В сучасному техногенному світі якісна вода стала ознакою рівня розвитку суспільства, економічного та соціального благополуччя населення. Важливо, щоб вода забезпечувала не тільки фізіологічні потреби людини, але й сприяла її здоров’ю.

Наша спеціальність забезпечує теоретичні знання та практичні вміння не тільки з підготовки та очищення питної води для потреб людини, але й формує екологічний світогляд фахівця в галузі водокористування, раціональні підходи до формування систем водопідготовки в харчовій галузі. Під час навчання студенти мають змогу проходити практичну підготовку на провідних підприємствах в галузі водо підготовки питної води, виробництва бутильованих вод, харчових виробництв. На кафедрі технології цукру і підготовки води функціонує навчально-наукова лабораторія води, що оснащена  установками ультрафільтрації, зворотного осмосу, сорбційного очищення. Навчальний процес забезпечують науковці та висококваліфіковані фахівці галузі.

 Підготовка фахівців за спеціалізацією «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» дозволяє випускникам отримати відповідні знання та уміння:

  • формування принципів оптимізації технологічних процесів водопідготовки;
  • впровадження у виробництво інноваційних продуктів у сфері бутильованих вод,  а також сучасних методів підготовки та очищення води для харчових виробництв;
  • управління інноваційними проектами;
  • розвитку навичок професійної діяльності;
  • самостійного розв’язання інженерних задач підбору обладнання та технологічних процесів підготовки води відповідної якості.

 Навчальним планом підготовки магістрів за спеціалізацією «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» передбачено такі професійно-спрямовані дисципліни:

  •   Оптимізація технологічних процесів галузі;
  •   Інноваційні технології галузі;
  •   Дослідницький практикум;
  •   Перспективні напрями наукових досліджень в галузі;
  •   Раціональне водоспоживання

 По закінченню університету наші випускники можуть обіймати посади: головного технолога, головного інженера, начальника цеху, зміни, завідувача виробництвом, інженера з контролю якості харчових продуктів, наукового співробітника, завідувача лабораторії, асистента, викладача та можуть працювати на промислових підприємствах, в організаціях, пов’язаних з підготовкою питної води, в науково-дослідних та проектно-конструкторських установах, лабораторіях з оцінки якості продукції, навчальних закладах.

 Наші випускники працюють на провідних підприємствах галузі:

ВАТ «Оболонь», ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна», ТОВ «Росяна», Росинка, ПАТ «АК Киїїводоканал», ТОВ «Еталон-Україна», ТОВ «Спецтехніка», Інститут колоїдної хімії і хімії води ім. А.В. Думанського НАН України, ВАТ «Вімм Білль Данн Україна»

Підготовка якісної води – це сучасно, актуально, пріоритетно! Вода … найбільше багатство у світі. © Антуан де Сент Екзюпері

IMG_0438 img_4487 nzj6mmYjpAg DSC02655 be7c4bd685ee49b337f6409fdf9ccdd7a717e86d4f57043e1134cbf2c19c5550