46

46257138_298736037636721_1162962820317315072_n 46234491_2011919545594842_8286584333238534144_n 46226465_2128414244154374_2700110918108315648_n 46188562_1941681832588618_474903544760107008_n 46151677_754935148173990_5273182218338959360_n 46136855_281689779124541_2099232396258836480_n 46144910_332840780600464_892444962308751360_n 46151508_284543342267484_9117794684087828480_nНа кафедрі технології цукру і підготовки води відбулась відкрита лекції з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв», доцента Світлани Шульги. На занятті були присутні студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та викладачі кафедри.
Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового виробництва» і саме з неї студенти починають знайомитись з такими складними, але цікавими процесами виробництва цукру. Так на занятті говорили про те, яку основну сировину використовують під час виробництва та про її характеристики, хімічний склад, вимоги до якості та умови зберігання.
Так, як для присутніх студентів ця дисципліна не є профільною, для викладача важливо стисло, але доступно і ясно пояснити схему виробництва та фізико-хімічні процеси, які при цьому відбуваються. Тому на вступній лекції курсу вже почали розглядати технологічну схему виробництва цукру з азів, подачі буряків на завод, процесу промивання та відокремлення домішок, подрібнення, до першого хімічного процесу — дифузії. Поговорили про екстрагування стружки та її якість, схеми та принцип роботи дифузійних установок, у яких відбувається екстракція.
Лекція супроводжувалась мультимедійною презентацією. Присутні відмітили хорошу підготовку лектора, актуальність матеріалу та доступне його викладення.