a28d4ee59d67f06f5ad94ef089ca0297.1

a28d4ee59d67f06f5ad94ef089ca0297

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

e0ad76f8ba260fb317dd701e3af5b37e 05c08fe6232ce100db7cf6168bf2742e 371b4bd4f0848fe87934e91375e3d51131 березня-1 квітня університет традиційно приймає цукровиків України та близького зарубіжжя, які зібралися, щоб обговорити стан, проблеми та перспективи розвитку галузі, поділитися досвідом і планами у рамках Міжнародної науково-технічної конференції «Перспективи розвитку цукрової промисловості України».

Впродовж років робота конференції супроводжується виставкою провідних вітчизняних і закордонних підприємств і фірм цукрової галузі.

Цього року свої кращі надбання презентували: представник в Україні компанії «КЕВО» (Німеччина), компанії «ЛАН», «WIKA», «ТЕК інжиніринг», «ТМА», «ABO valve», «EATON», «D.TEK», «Filtrapol», «Glab&Wolff», «REFRATHERMICA», фабрика «Філкон», ДП «Цукравтомат-ІНЖ», «Лабімекс», НВФ «Продекологія» та багато ін.

Учасниками конференції стали близько 250 виробничників і науковців.         Відкрили роботу форуму проректор нашого університету з наукової роботи Тетяна Мостенська і голова правління Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) «Укрцукор» Андрій Дикун. Привітавши учасників конференції, побажавши їм плідної роботи та підвівши підсумки роботи галузі за минулий рік, вони вручили почесні грамоти НАЦУ цукровим заводам, які увійшли за результатами 2015 року до десятки кращих.       Про актуальні проблеми підготовки фахівців для забезпечення потреб галузі йшлося у виступі професора нашого університету Леоніда Реви.

Далі цукровики обговорили впровадження міжнародних систем якості та безпеки харчової продукції на цукрових заводах; технічне переоснащення та автоматизацію цукрового виробництва; підвищення ефективності технологічних процесів у цукровому виробництві за рахунок раціонального використання хімічних реактивів вітчизняного виробника; розробки по модернізації енергетичного та теплотехнічного обладнання цукрових заводів; підвищення конкурентоспроможності українського цукру шляхом використання нових розробок та обладнання вітчизняного виробництва тощо.